Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  20/12/2018
Data da última atualização:  20/12/2018
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  COUTINHO, I. D.; MERTZ-HENNING, L. M.; DÖPP, S. A.; NEPOMUCENO, A.; MORAES, L. A. C.; MARCOLINO-GOMES, J.; RICHTER, C.; SCHWALBE, H.; COLNAGO, L. A.
Afiliação:  AUTOR; LILIANE MARCIA MERTZ HENNING, CNPSO; JOHANN WOLFGANG GOETHE-UNIVERSITY FRANKFURT, FRANKFURT/M., GERMANY; ALEXANDRE LIMA NEPOMUCENO, CNPSO; LARISSA ALEXANDRA CARDOSO MORAES, CNPSO; AUTOR; JOHANN WOLFGANG GOETHE-UNIVERSITY FRANKFURT, FRANKFURT/M., GERMANY; JOHANN WOLFGANG GOETHE-UNIVERSITY FRANKFURT, FRANKFURT/M., GERMANY; LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA.
Título:  Flooded soybean metabolomic analysis reveals important primary and secondary metabolites involved in the hypoxia stress response and tolerance.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Environmental and Experimental Botany, v. 153, p. 176-187, 2018.
DOI:  10.1016/j.envexpbot.2018.05.018
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Metabolismo; Metabolismo Vegetal; Soja; Tecnologia Nuclear.
Thesaurus Nal:  Metabolic flux analysis; Metabolic studies; Nuclear magnetic resonance spectroscopy; Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO39120 - 1UPCAP - DD
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  16/12/2022
Data da última atualização:  16/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 5
Autoria:  CARVALHO, M. V. M.; SILVA, L. S.; VILELA JUNIOR, E. T.; CONCEIÇÃO, R. R. P. DA; FREITAS-SILVA, O.; TROMBETE, F. M.
Afiliação:  MARCUS VINÍCIUS MARTINS CARVALHO, UFJF; LUANA SOUSA SILVA, UFSJ; EDMILSON TINOCO VILELA JUNIOR, UFSJ; RENATA REGINA PEREIRA DA CONCEIÇÃO, UFMG; OTNIEL FREITAS SILVA, CTAA; FELIPE MACHADO TROMBETE, UFRRJ.
Título:  Identification of filamentous fungi, assessment of extraneous matter and physicochemical analysis of artisanal and industrialized açaí cream.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Brazilian Journal of Development, Curitiba, v. 8, n. 10, p. 68781-68793, oct., 2022.
Idioma:  Inglês
Notas:  Identificação de fungos filamentosos, avaliação de matérias estranhas e análises físico-químicas em creme de açaí artesanal e industrializado,
Conteúdo:  Açaí (Euterpe oleracea and E. precatoria) tree produces berries that are industrialized especially as desserts, such as ice creams, creams, and açai pulp. The processing according to Good Manufacturing Practices (GMP) is fundamental to obtain safe foods for consumption. This work aimed to evaluate the quality of açaí cream marketed in Sete Lagoas, Minas Gerais, Brazil, concerning the presence of fungi and extraneous matter, as well as to evaluate certain physicochemical parameters. It was analysed 21 samples of açaí cream (10 artisanal and 11 industrialized). All 21 samples had acceptable physicochemical quality standards. However, regarding mycological analyses, 23.8% of the samples presented filamentous fungi and 100% presented yeast count. The genera of the predominant filamentous fungi were: Cladosporium spp. (93.9%), Penicillium spp. (1.7%), Rhizopus spp. (2.6%), Paecilomyces spp. (0.9%) and Mucor spp. (0.9%). A total of 57% of the samples presented extraneous matter and the vegetal tissues that represent a health risk were the main material found, therefore, there is a need for adjustments in terms of good processing practices. Keywords: euterpe, quality assessment, filamentous fungi, extraneous matters, food microscopy.
Thesagro:  Euterpe Edulis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA15425 - 1UPCAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional